Дома Дома Контакт Администрација
РЕШЕНИЈА
IP Телефонија | Контакт центри | Voice рекордери | Преземи | Extreme Networks | AudioCodes |

 
Терминали | S8300 | S8400 | S8500 | S8700 | S8800 | G150 | G250 | G350 | G430 | G450 | G650 | G700 | IG550 |


Avaya G700 Media Gateway

G700 Media Gateway е скалабилно и стекабилно решение кое се базира на архитектурата на Avaya P330 switch. G700 може да се имплементира како самостоен систем контролиран од S8300 Media Server, или до 50 G700 Gateway-и дистрибуирани низ IP мрежата може да бидат контролирани од 1 S8300 Media Server. Со цел да се добие поголем капацитет до 10 G700 Media Gateway-и може да се стекираат во еден систем. G700 Media Gateway-от може да стекира и со Avaya P330 и C360 switch.


Основни карактеристики на G700 Media Gateway

 • Intel i960 контролер за контрола на switch-от и менаџмент софтверот
 • 15 порта за детекција на тонови
 • Монтажа во стандарден EIA-310-D 19 инчен ормар
 • 4 слота за медиа модули
 • 1 слот за P330 модул за експанзија (LAN/WAN)
 • 1 слот за модул за стекирање
 • Интерна матична плоча (опишана во понатамошниот текст)
 • 2 10/100 Ethernet порта
 • AC/DC напојување
 • 4 внатрешни вентилатори за ладење на компонентите
 • Модул со LED диоди кој го покажуваат статусот на системот
 • Сериски порта за CLI пристап
 • VoIP ресурси за подршка на 64 истовремени G.711 разговори или 32 компримирани (G.729, G.723) разговори
 • Пренос на ТТY преку интернет
 • Пренос на факс преку компанискиот интранет
 • T.38 факс пеку интернет
 • Модем преку компаниски интранет
Интерната матична плоча ги контролира следните системи:

 • VoIP систем со капацитет од 64 канали. Доколку се потребни повеќе од 64 канали, потребно е во G700 Media Gateway-от да се додаде дополнителен VoIP модул. VoIP системот ги има следните функции:
  • IP/UDP/RTP процесирање
  • Поништување на ехо
  • G.711, G.729, G.723 кодирање
  • Т.38 и Avaya Fax Relay
  • Modem pass-through
  • Modem relay
  • Silence suppression
  • Jitter buffer management
  • Packet loss concealment
  • Avaya Encryption Algorithm (AEA) и Advanced Encryption Standard (AES) енкрипција на VoIP аудиото
  • Packet reorder
 • Gateway processor complex кој ги контролира сите ресурси во gateway-от. Дел од неговите функции се: управување со медиа модулите, контрола на тонската сигнализација и H.248 сигнализацијата.
 • Avaya P330 processor complex, кој се базира на архитектурата на Avaya P330 switch. Овој комплекс ги обезбедува функциите на 8 портен Layer 2 switch и ги менаџира експанзионите и каскадните модули.
 • Електричните и физичките врски за поврзување на 4 медиа модули во соодветните слотови


Медиа модули

Медиа модулите се инсталираат во слотовите на G700 Media Gateway-от и се во врска со неговата интерна матична плоча.
G700 ги подржува следните медиа модули:

 • ММ710 Т1/Е1 ИСДН ПРИ Медиа Модул
 • ММ711 Аналоген Медиа Модул (8 аналогни локали)
 • ММ712 DCP Медиа Модулн (8 дигитални локали)
 • ММ714 Аналоген Медиа Модул (4 аналогни локали и 4 ПСТН линии)
 • ММ720 БРИ Медиа Модул (8 ИСДН БРИ линии)
 • ММ722 БРИ Медиа Модул (2 ИСДН БРИ линии)
 • ММ760 VoIP Медиа Модул


ДОМА | ЗА НАС | РЕШЕНИЈА | УСЛУГИ |ПАРТНЕРИ |РЕФЕРЕНЦИ |КОНТАКТ