Дома Дома Контакт Администрација
РЕШЕНИЈА
IP Телефонија | Контакт центри | Voice рекордери | Преземи | Extreme Networks | AudioCodes |

 
Терминали | S8300 | S8400 | S8500 | S8700 | S8800 | G150 | G250 | G350 | G430 | G450 | G650 | G700 | IG550 |


Avaya G350 Media Gateway

G350 Media Gateway е уред кој овозможува конвергирана телефонија со високи перформанси. Дизајниран е за капацитети до 40 телефони. Во себе содржи VoIP ресурси, Layer 2 switch и WAN рутер, кој подржуваат било која комбинација на IP, аналогни и дигитални телефонски апарати.
G350 е модуларен уред кој има интерфејси за разновидни модули на кој може да се приклучат најрзновидни комбинации на транкови и телефони.
Основни карактеристики на G350 Media Gateway

- Функција на VoIP Media Gateway, вклучувајќи и енкрипција на аудиото и на контролната информација
- WAN интерфејс и рутер
- E1/T1, V.35/X.21 и Ethernet
- Link Layer протоколи – PPP, PPP over Ethernet, Ethernet и Frame Relay
- RIPv2 и OSPFv2 протоколи за рутирање
- Подршка на SSHv2
- Подршка на RADIUS за автентификација
- Подршка на традиционални телефони и транкови
- SNMP v3
- VLAN – ови
- WAN QoS
- Weighted Fair Queuing
- Dynamic Call Admission Control
- Spanning Tree Protocols
- Port mirroring
- Port redundancy
- Подршка на пристап преку модем и далечинска администрација
- Вграден TFTP сервер
- IPSec VPN подршка
- DHCP сервер за обезбедување на IP адреси на IP телефоните
- Интегриран снифер на пакети

Карактеристики на VoIP системот

VoIP систем со капацитет од 32 канали. Доколку се потребни повеќе од 32 канали, потребно е во G350 Media Gateway-от да се додаде дополнителен VoIP модул. VoIP системот ги има следните функции:
o IP/UDP/RTP процесирање
o Поништување на ехо
o G.711, G.729, G.723 кодирање
o Т.38 и Avaya Fax Relay
o Modem pass-through
o Modem relay
o Silence suppression
o Jitter buffer management
o Packet loss concealment
o Avaya Encryption Algorithm (AEA) и Advanced Encryption Standard (AES) енкрипција на VoIP аудиото
o Packet reorder

Физички Опис

Sl. Avaya G350 Media Gateway
Медиа модули

Медиа модулите се инсталираат во слотовите на G350 Media Gateway-от и се во врска со неговата интерна матична плоча.
G350 ги подржува следните медиа модули:
- ММ710 Т1/Е1 ИСДН ПРИ Медиа Модул
- ММ711 Аналоген Медиа Модул (8 аналогни локали)
- ММ712 DCP Медиа Модулн (8 дигитални локали)
- ММ714 Аналоген Медиа Модул (4 аналогни локали и 4 ПСТН линии)
- ММ720 БРИ Медиа Модул (8 ИСДН БРИ линии)
- ММ722 БРИ Медиа Модул (2 ИСДН БРИ линии)
- ММ760 VoIP Медиа Модул
ДОМА | ЗА НАС | РЕШЕНИЈА | УСЛУГИ |ПАРТНЕРИ |РЕФЕРЕНЦИ |КОНТАКТ